Afișez 1 - 12 din 37 de rezultate

Mânerele și corzi sunt echipamente critice în wakeboarding, asigurând conexiunea între rider și barcă. Ele joacă un rol crucial în menținerea controlului, efectuarea trucurilor și asigurarea unei experiențe de wakeboarding sigure și plăcute. Iată mai multe informații despre mânerele și corzile în wakeboarding:

Mânere:

Mâner Wakeboard: Mânerul de wakeboard, adesea numit simplu mâner, este o componentă centrală. Este format dintr-un mâner conectat la o bară sau o coardă solidă. Mânerul permite riderului să mențină o prindere fermă și sigură în timpul cursei.

Materiale pentru Mânere: Mânerele de wakeboard sunt de obicei fabricate din materiale precum spuma EVA sau cauciuc pentru o prindere confortabilă și antiderapantă. Bara sau coarda este construită din materiale durabile pentru a rezista stresului din wakeboarding.

Forme ale Mânerelor: Mânerele de wakeboard vin în diferite forme și dimensiuni, inclusiv bare drepte și bare în formă de T. Alegerea formei mânerului depinde adesea de preferința personală și de utilizarea intenționată a riderului.

Lungimea Mânerului: Lungimea mânerului poate varia, cu opțiuni care variază de la mânere mai scurte (aproximativ 12 inch) la mânere mai lungi (până la 15 inch). Riderii adesea selectează lungimea mânerului în funcție de stilul lor de wakeboarding și preferințe.

Flotoare pentru Mânere: Unele mânere de wakeboard includ flotoare încorporate sau secțiuni de spumă care ajută mânerul să rămână la suprafața apei, facilitând recuperarea acestuia în cazul în care este lăsat în timpul unei căderi.

Atașarea Mânerului: Mânerul este de obicei atașat la coarda principală de remorcare folosind un punct de conexiune sigur și consolidat. Atașarea corespunzătoare asigură că mânerul rămâne conectat în timpul cursei.

Corzi:

Cord de Wakeboard: Cordul de wakeboard, cunoscut și sub numele de coardă de remorcare, este o coardă specializată proiectată pentru wakeboarding. El conectează mânerul la punctul de remorcare al bărcii și furnizează tensiunea necesară pentru remorcare.

Lungimea Coardei: Corzile de wakeboard vin în diferite lungimi, de obicei variind de la 60 până la 80 de picioare sau mai mult. Lungimea pe care o alegeți depinde de factori precum viteza bărcii, nivelul de abilitate al riderului și lungimea dorită a valului.

Materialul Coardei: Corzile de wakeboard sunt în mod obișnuit fabricate din materiale precum spectra sau polietilenă, care oferă rezistență, durabilitate și caracteristici de întindere redusă. Reducerea întinderii este crucială pentru menținerea tracțiunii și controlului constante.

Secțiuni ale Corzii: Multe corzi de wakeboard sunt proiectate cu mai multe secțiuni, permițând ajustarea lungimii în funcție de preferință sau stilul de wakeboarding. Secțiunile sunt adesea conectate cu noduri sau bucle sigure.

Atașarea Mânerului: Coarda de wakeboard este atașată mânerului folosind un punct de conexiune solid, asigurându-se că mânerul și coarda rămân legate în mod sigur în timpul cursei.

Flotoare: Unele corzi de wakeboard includ flotoare de-a lungul lungimii lor pentru a menține coarda la suprafața apei și pentru a preveni scufundarea sau încurcarea acesteia.

Alegerea și întreținerea corectă a mânerelor și corzilor sunt esențiale pentru siguranță și performanță în wakeboarding. Riderii ar trebui să aleagă mânere și corzi care se potrivesc preferințelor și stilului lor de wakeboarding și să inspecteze în mod regulat echipamentul pentru uzură și deteriorare pentru a asigura curse sigure și plăcute.