Afișez singurul rezultat

În contextul sporturilor acvatice și al costumelor de neopren, un „shorty” se referă la un tip specific de costum de neopren conceput pentru temperaturi ale apei calde sau moderate. Costumele de neopren tip „shorty” oferă izolare termică și protecție pentru partea superioară a corpului și a coapselor superioare, în timp ce brațele și partea inferioară a picioarelor rămân expuse. Iată caracteristicile cheie și informații despre costumele de neopren tip „shorty”:

Scop:

Folosire în Apă Caldă: Costumele de neopren tip „shorty” sunt concepute pentru utilizare în condiții de apă relativ caldă, cu temperaturi cuprinse în general între 21°C (70°F) și 29°C (85°F) sau mai ridicate.

Flexibilitate: Acestea sunt cunoscute pentru flexibilitatea și libertatea de mișcare pe care o oferă, ceea ce le face potrivite pentru sporturile acvatice care necesită agilitate, precum wakeboarding, snorkeling și paddleboarding.

Design:
Picioare Scurte: Costumele de neopren tip „shorty” au picioare scurte, care se termină în general deasupra genunchiului sau la mijlocul coapsei, permițând o mobilitate mai mare în membrele inferioare. Acest design este ideal pentru activități precum wakeboarding, unde mișcarea picioarelor este esențială.

Mâneci Scurte sau Fără Mâneci: Costumele de neopren tip „shorty” pot avea mâneci scurte sau pot fi complet fără mâneci, lăsând brațele expuse. Acest design oferă flexibilitate maximă pentru mișcarea brațelor.

Materiale:
Neopren: La fel ca costumele integrale și alte costume de neopren, costumele de neopren tip „shorty” sunt de obicei fabricate din neopren, o cauciuc sintetic care oferă izolare termică și flotabilitate. Grosimea neoprenului folosit în costumele de neopren tip „shorty” este în mod obișnuit mai mică decât cea a costumelor integrale concepute pentru ape mai reci.

Fermoar: Costumele de neopren tip „shorty” au adesea un fermoar pe spate sau pe față pentru intrare și închidere ușoară. Designul fermoarului variază în funcție de producător și model.

Închidere: Costumele de neopren tip „shorty” sunt echipate cu închideri sigure, precum curele Velcro sau sisteme de blocare a fermoarului, pentru a asigura o potrivire strânsă și pentru a preveni pătrunderea apei în costum.

Costumele de neopren tip „shorty” sunt populare printre entuziaștii sporturilor acvatice care doresc să rămână confortabili și protejați în apele mai calde fără a se supraîncălzi. Acestea sunt potrivite pentru activități precum wakeboarding, schi nautic, kiteboarding și înot în condiții tropicale sau de vară.

Este important să alegeți costumul de neopren potrivit pentru temperatura specifică a apei și activitatea desfășurată. Costumele de neopren tip „shorty” sunt ideale pentru medii calde, dar în apele mai reci, un costum integral sau un costum „spring suit” cu acoperire mai lungă poate fi necesar pentru a menține căldura și siguranța. Dimensionarea și potrivirea corectă sunt cruciale pentru a asigura confortul și funcționalitatea în timpul purtării unui costum de neopren tip „shorty” în sporturile acvatice.